info@solarbay.gr210 93 17 175Πεντέλης 27, Παλαιό Φάληρο

Η Γαλλία θα επικαλύψει 1000km οδοστρώματος με φωτοβολταϊκά!

Η Γαλλία θα επικαλύψει 1000km οδοστρώματος με φωτοβολταϊκά!
23/02/2016 nicolaus

Μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, η Γαλλία θα εγκαταστήσει περίπου 1000km ηλιακού οδοστρώματος χρησιμοποιώντας τα στρώματα φωτοβολταϊκής επιφάνειας δρόμου Wattway της εταιρίας Colas.

Το σύστημα αυτό έχει δημιουργηθεί από τη συνεργασία της ειδικής σε υποδομές μεταφορών εταιρίας Colas και του Εθνικού Ινστιτούτου Ηλιακές Ενέργειας (INES) της Γαλλίας. Η κύρια διαφορά του συγκεκριμένου συστήματος έναντι παρόμοιων είναι ότι δεν αντικαθιστά το ίδιο το οδόστρωμα (δεν απαιτεί αφαίρεσή του) αλλά είναι σχεδιασμένο να κολλάει πάνω σε αυτό. Είναι φτιαγμένο από υλικά που διασφαλίζουν την «επαρκή τριβή και πρόσφυση των ελαστικών», είναι μόνο 7mm παχύ, ραγδαία διαφορετικό από τις έως τώρα παρόμοιες τεχνολογίες που χρησιμοποιούν αρκετά παχύτερα γυάλινα πάνελ.

solar-road-beetle

Σύμφωνα με την εταιρία Colas, το υλικό είναι αρκετά ισχυρό ώστε να αντέχει ακόμα και τα μεγαλύτερα φορτηγά, και 20τ.μ. από τα συγκεκριμένα πάνελ λέγεται ότι μπορούν να τροφοδοτήσουν με ρεύμα ένα μέσο σπιτικό στη Γαλλία ενώ «1km δρόμου επικαλυμμένου με αυτά τα πάνελ μπορούν να καλύψουν το δημόσιο φωτισμό σε μία ολόκληρη πόλη 5000 κατοίκων».

 

Comments (0)

Leave a reply