info@solarbay.gr210 93 17 175Πεντέλης 27, Παλαιό Φάληρο

Στροφή μεγάλων πολυεθνικών στις ΑΠΕ

Στροφή μεγάλων πολυεθνικών στις ΑΠΕ
28/09/2015 nicolaus

Οι πολυεθνικοί κολοσσοί Starbucks, Walmart, Goldman Sachs και Johnson & Johnson είναι μεταξύ των εταιρειών που δεσμεύονται να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες τους σε ηλεκτρικό ρεύμα από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, καταδεικνύοντας την ισχυρή υποστήριξη της διεθνούς επιχειρηματικής κοινότητας στην προώθηση πιο καθαρών μορφών ενέργειας.

Οι εταιρείες αυτές είναι τμήμα μίας ομάδας εννέα οργανισμών, στους οποίους συμμετέχουν 36 μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις που έχουν δεσμευθεί να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) και να καλύπτουν τις ανάγκες τους σε ηλεκτρική ενέργεια μόνο από ΑΠΕ, στο πλαίσιο της διεθνούς πρωτοβουλίας «RE100» της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Climate Group.

Η στροφή στις ΑΠΕ έχει και οικονομικά οφέλη.

Η έρευνα δείχνει ότι οι πιο φιλόδοξες εταιρείες έχουν δει αποδόσεις της τάξεως του 27% στις επενδύσεις τους στις χαμηλές εκπομπές άνθρακαMark Kenber, Διευθύνων Σύμβουλος της Climate Group

Μολονότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία δεν θέτει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τη στροφή στις ΑΠΕ, πολλές εταιρείες το έχουν ήδη κάνει.

Η Johnson & Johnson φιλοδοξεί να καλύπτει τις ανάγκες κατά 100% από ΑΠΕ έως το 2050, η Goldman Sachs έως το 2020, η Nike έως το 2025, ενώ η Procter & Gamble στοχεύει να αυξήσει τη χρήση ΑΠΕ κατά 30% έως το 2020.

Στην πρωτοπορία των επενδύσεων σε πιο καθαρές μορφές ενέργειας είναι οι κολοσσοί του τεχνολογικού κλάδου, όπως η Amazon και η Apple.

Στην Ευρώπη, η Siemens στοχεύει να είναι «κλιματικά ουδέτερη» έως το 2020 και θα επενδύσει για το σκοπό αυτό περίπου 100 εκατ. ευρώ την επόμενη τριετία.

 

Πηγή: B2Green

Comments (0)

Leave a reply